Image by Federico Respini
Missie

"Innovatie te innoveren als gevalideerd volhoudbaar proces voor mens en planeet"

Image by Matt Noble
Image by krakenimages
Visie

Innovatie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor ondernemers, onderwijs en overheid door deze samen te brengen via gedeelde faciliteiten onder 1 dak en hierdoor hun volledige innovatie potentie te benutten als collectief.

Waardes

De meest belangrijke eigenschap die Sufax nastreeft, is het blijven(d) verwonderen. Dat combineren wij vanuit onze kernwaarde van tijdsbesef, samenwerking, duurzaamheid, snelheid en digitalisatie.

Onze oprichting

Sufax is niet geboren als hip idee in een Amsterdamse lunchroom met avocado-sandwiches en uitgewerkt in een garage. De oorsprong is een combinatie van diverse vast gelopen innovatieprojecten, mismanagement, frustratie, een gestopte PhD en twee ziekenhuis opnames. Niet trendy, maar wel het eerlijke verhaal.

Geboren uit de as van bovenstaande kwam de eerste ideevorming voor een dagelijks rustig innovatieproces. Dit nieuwe proces moet diverse domeinen integraal combineren tot één volhoudbare oplossing. Een veilige en gefaciliteerde omgeving die bovendien urgentie creëert voor schaalbare vernieuwing. De vraag die eigenlijk steeds meer de kern ging vormen van de zoektocht was: als vernieuwing blijft vastlopen met amper vooruitgang en uitloopt in een verspilling van tijd, talent materialen en geld moeten we dan niet innovatie zelf innoveren?

Er was geen wetenschappelijk antwoord op deze vraag. Niemand die gek genoeg was zijn vingers hieraan te branden. Door heel veel lezen, bizarre nieuwe combinaties, testen en bijschaven begon het vertrouwen in de toekomst weer te groeien. Het lijkt mogelijk! Hierop startte Sufax als onderneming voor volhoudbare innovatie nu en voor de toekomstige werknemers van BV Nederland. En stiekem dromen we van Europa en daarbuiten.

Locatie

Gelegen in Hendrik-Ido-Ambacht, vlakbij Rotterdam, op een kruispunt van geschiedenis, architectuur, ondernemerschap en prachtige natuur

Unesco werelderfgoed: Kinderdijk

Architectuurprijs in staal: Bolidt Experiece

Top maritieme ondernemers Drechtsteden

Ruimte voor water en natuur: Sophiapolder