top of page
buiten evenement

Voor Sufax is de definitie van Innovatie:

"Innovatie is het oprecht creëren en uitvoeren van een vooruitgang om op termijn te komen tot een levensvatbare verandering"

Innovatie vindt plaats op verschillende:
Schalen, Type organisaties, Tijdspannen, Graad van nieuwigheid en Domeinen.

Innovatie is toch Digitalisatie?

De grote techbedrijven, telecomproviders en ICT leveranciers willen ons doen geloven dat AI en 5G de enige manier zijn om te innoveren. In plaats van alleen te focussen op techniek, geloven wij bij Sufax dat een breed perspectief de slagingskans vergroot. Daarom beschouwen wij digitalisatie slechts als één van de vijf cruciale domeinen in ons innovatieproces.

Innovatie is een continu proces van verbetering en vernieuwing. Maar hoe kunnen we innovatie op een effectieve manier aanpakken en verbeteren? Om antwoord te geven op deze vraag is het nodig om innovatie op te delen in de kleinste mogelijke basisonderdelen. Daarom is er onderzoek gedaan naar deze basisonderdelen en zijn er vijf hoofddomeinen gevonden.

Deze domeinen zijn geïnspireerd door het Periodiek Systeem der Elementen en bestaan uit meerdere groepen innovatie-elementen. Op deze manier zijn er in totaal 18 groepen met 201 elementen ontdekt, die samen het Periodiek Systeem der Innovatie vormen. Dit biedt ons een helder overzicht en inzicht in de diverse onderdelen van innovatie en maakt het mogelijk om gericht te werken aan verbetering en vernieuwing.

First Principle Thinking of Innovation

Image by Aron Visuals
Image by Hannah Busing
Image by Liubov Ilchuk
bottom of page