buiten evenement

Voor Sufax is de definitie van Innovatie:

"Innovatie is het oprecht creëren en uitvoeren van een vooruitgang om op termijn te komen tot een levensvatbare verandering"

Innovatie vindt plaats op verschillende:
Schalen, Type organisaties, Tijdspannen, Graad van nieuwigheid en Domeinen.

Innovatie is toch Digitalisatie?

Ja, dat willen de  grote techbedrijven, telecomproviders en ICT leveranciers je graag doen geloven in hun marketingcampagnes over AI en 5G. Wij zien digitalisatie als maar als 1 van de 5 mogelijke domeinen. Het doorschieten in alleen techniek verkleint zelfs de slagingskans enorm.

Hoe kunnen we innovatie innoveren? Om antwoord te geven op deze vraag was het noodzakelijk innovatie op te delen in de klein mogelijk basis onderdelen. Geïnspireerd door standaard indeling van soorten zijn eerst door onderzoek 5 hoofd domeinen gevonden. Elk domein bestaat weer uit meerdere groepen van gelijksoortige innovatie elementen. Op deze manier zijn 18 groepen met in totaal 201 elementen ontdekt en vormen de domeinen, groepen en elementen samen het Periodiek Systeem der Innovatie.

First Principle Thinking of Innovation

Image by Aron Visuals
Image by Hannah Busing
Image by Liubov Ilchuk

Het doel van het Periodiek Systeem der Innovatie is het expliciet maken van het innovatieproces in kleinere stappen. Daarnaast maakt het voor het eerst duidelijk wat een klein en grotere complexe innovatie projecten van elkaar onderscheid. Doormiddel van 'door' de domeinen heen te innoveren met verschillende elementen ontstaat tevens een expliciete integrale innovatie wijze die balans brengt tussen techniek, winst, marketing en duurzaamheid.